wtorek, 20 czerwca 2017

Kasza jaglana z suszonymi daktylami i świeżymi owocami

Kiedyś myślałam, że jaglanka jest wstrętna. Dziś, gdyby nie poranny pośpiech i brak wystarczającej ilości czasu, mogłabym ją jadać każdego dnia.



Składniki (2 porcje):
100g kaszy jaglanej
5 szuszonych daktyli
łyżka miodu gryczanego

preparowana kasza jaglana
owoc granatu
truskawki




Zaczynamy od ugotowania kaszy. W między czasie kroimy daktyle oraz przygotowujemy pozostałe owoce.

Gdy kasza jest gotowa, dodajemy do niej łyżkę miodu oraz pokrojone daktyle. Całość blendujemy na gładką masę. Krem przekładamy do naczynek, w których podamy deser / śniadanie. Krem obficie posypujemy preparowaną kaszą jaglaną, a na sam koniec przykrywamy ją pokrojonymi truskawkami i soczystymi nasionami granatu.


1 komentarz:

  1. O mniam, nie ma jak jaglanka :)
    Tyle, że mi też czasu brakuje na jej częstsze przygotowywanie...

    OdpowiedzUsuń