czwartek, 7 maja 2015

Ciastka owsiane z żurawiną i musem jabłkowym

Kiedy nie zdążysz rano zjeść śniadania, cudownie jest chwycić w biegu dwa, owsiane ciastka upieczone poprzedniego wieczoru. Aby poranek był w pełni perfekcyjny w drodze do pracy / na uczelnie zatrzymujemy się po mocną kawę w ulubionej kawiarni i jesteśmy gotowi do działania!
Przygotowanie ciastek nie zajmie Wam więcej niż pół godziny, może więc warto wykorzystać wieczór na ich upieczenie?



Składniki (12 szt.)
2 szklanki płatków owsianych górskich
1,5 szklanki musu jabłkowego
szklanka suszonej żurawiny
2 jajka
2 łyżki miodu
2 łyżeczki cynamonu



Wszystkie składniki dokładnie mieszamy w misce. Gdy masa jest gotowa, na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce formujemy przy pomocy łyżki ciasteczka. Pieczemy w rozgrzany piekarniku do 180st przez ok.20 minut. Po wyjęciu z pieca pozostawiamy do przestygnięcia. 



5 komentarzy:

  1. Nie ma jak owsiane ciasteczko :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Owsiane zawsze są u mnie na pierwszym miejscu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dietetyczne ciasteczka owsiane z musem jabłkowym (bez jajek), piekę od dawna. Chciałam coś wymyślić dla osób, które mają nietolerancję na jajka - i nawet bez ich dodatku, ciastka dobrze się kleją i smakują).

    OdpowiedzUsuń