sobota, 18 kwietnia 2015

Komosa ryżowa z marchewką, cukinią i tymiankiem

Połączenie komosy z marchewką, cukinią i tymiankiem okazało się cudowne. Wyszło szybkie w przygotowaniu, pełne kolorów i aromatów danie. 



50g komosy ryżowej
2 marchewki
2 ząbki czosnku
połowa małej cukinii
świeży tymianek
oregano
pieprz sól
łyżka miodu gryczanego
oliwa z oliwek




Komosę gotujemy według wskazówek z opakowania. Na oliwie z oliwek podsmażamy czosnek z posiekanym tymiankiem i łyżką miodu. Następnie dodajemy drobno pokrojoną marchewkę i smażymy kilka minut. 

Cukinie kroimy w plasterki. Skrapiamy lekko oliwą, oprószamy oregano, solimy, pieprzymy i podsmażamy na patelni grillowej.

Ciepłe warzywa łączymy z komosą, na wierzch kładziemy świeży tymianek.


1 komentarz: