wtorek, 22 lipca 2014

Farfalle ze szpinakiem i serem blue

Makaron zawsze sprawdza się idealnie w dni, kiedy nie mamy na gotowanie zbyt wielu czasu. Szpinak z serem blue to jedno z moich ulubionych, ekspresowych połączeń.


Składniki (1 porcja):
garść makaronu farfalle
100g liści szpinaku
30g sera blue
ząbek czosnku
sól ziołowa
pieprz ziołowy



Szpinak myjemy i siekamy, następnie podsmażamy na oliwie z przeciśniętym ząbkiem czosnku, doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i łączymy ze szpinakiem na patelni. Wykładamy na talerz, posypujemy pokrojonym w kostkę serem blue.

2 komentarze:

  1. Serka dorzuce nasdtepnym razem, ale wole go dorzucic do szpinaku aby byl aksamitny sosik.

    OdpowiedzUsuń